Wat vinden andere media van Black?

Deze week verscheen Black in de bioscopen. Wat vinden andere media van de film, die zeer actueel is? Hieronder volgt een overzicht van recensies.

Het Parool - Vier sterren

"Twee dagen na de première van Black in België, een Romeo en Julia-verhaal in de Brusselse probleemwijk Molenbeek, waren de aanslagen in Parijs. De film met het realistische spel van de bendeleden en het grove geweld was opeens heel actueel", leidt de schrijver de recensie in.

"Aanstormende regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah brengen deze opbloeiende verliefdheid, en de uiterst gewelddadige gevolgen die dat zal hebben, energiek in beeld. Hun rusteloze camera houdt de vaart erin en met de stevig aangezette emoties doen de twee duidelijk een gooi naar Hollywood. Ze zoeken stilistisch het randje op en vliegen soms net uit de bocht."

Lees de volledige recensie

De Volkskrant - Vier sterren

"De regisseurs plukten hun jonge acteurs van de straat - een dappere keuze die zich uitbetaalt. Niet ens omdat het de film realistischer zou maken, maar vooral omdat de twee jonge hoofdrolspelers, Aboubakr Bensaihi en Martha Canga Antonio, samen een heerlijke chemie hebben. Hun amoureuze gepingpong geeft de film aanvankelijk de lucht die het ook nodig heeft."

De Morgen - Vier sterren

"Gelukkig verliezen El Arbi en Fallah de staalharde toon van de film niet uit het oog. Hun theatrale opvatting van romantiek, gecombineerd met een erg moderne, harde invulling van straatgeweld, zorgt voor een soms schizofrene, maar vaak meeslepende prent, waar de passie van afdruipt. Black is de hype waard."

Lees de volledige recensie

Filmtotaal - 4,5 ster

"Toch moet opgemerkt worden dat de regisseurs, hoe reëel het geheel soms ook lijkt, zich soms verliezen in clichés. Tenenkrommend zijn de scènes die zich afspelen in een verborgen kerk, waar Marwan en Mavela hun liefdesnestje van maken."

"Ze steken er tientallen kaarsen aan en bedrijven er de liefde. Het is een van de schaarse momenten waarbij El Arbi en Fallah een andere, wellicht betere keuze hadden kunnen maken. Verder is het een knap gemaakte en meeslepende film die hoge verwachtingen schept voor het volgende project van niet alleen het regieduo, maar ook de castleden."

Lees de volledige recensie

Lees meer over:
Tip de redactie