Wat vinden andere media van Star Wars: The Force Awakens?

Deze week verscheen het langverwachte vervolg op de Star Wars-trilogie. NU.nl geeft 4,5 ster, maar wat vinden andere media van de film, geregisseerd door J.J. Abrams? Hieronder volgt een overzicht van recensies.

De Volkskrant - Vier sterren

"Een knappe prestatie van regisseur-schrijver J.J. Abrams, die aan The Force Awakens ongetwijfeld slapeloze nachten heeft overgehouden. Je zult maar als regisseur de verantwoordelijkheid dragen over een bijkans heilig universum, dat in miljoenen fans voortleeft tot in de allerkleinste details. De film houdt je voortdurend in de greep en je krijgt meteen zin in méér. Missie geslaagd: met het vakkundig gemaakte, even opwindende als liefdevolle The Force Awakens heeft Abrams de Star Wars-saga nieuw leven ingeblazen."

Lees de hele recensie

NRC - Vier sterren

"Originaliteit is niet het doel van The Force Awakens: fans kunnen de situaties en plotwendingen zo aftikken. Een guitig robotje, BB-8, landt op een woestijnplaneet met topgeheime informatie. Treft daar heldin Rey, een nederige metaaljutter met verborgen talenten. Volgen luchtgevechten, ontsnappingen uit de kerker, zoemende lichtsabelduels, gierende TIE-fighters en het roestige smokkelschip Millennium Falcon. Het grootste compliment dat je deze film annex miljardenoperatie kan maken, is dat hij relaxed aanvoelt, goed in zijn vel zit. Gewoon een bruisend, charmant en vertrouwd ruimteavontuur."

AD - Vijf sterren

"Het zevende Star Wars-avontuur dat zich dertig jaar na het vorige deel afspeelt voelt als thuiskomen. J.J. Abrams' debuut als Star Wars-regisseur haalt zeker het niveau van de allereerste film uit de sciencefictionreeks.Teleurstellend is misschien dat Abrams weinig nieuwe elementen heeft toegevoegd. Hij blijft keurig binnen de lijntjes van de Star Wars-rituelen. Er is een barscène vol dubieuze figuren. Er zijn afzichtelijke monsters. De lasergevechten zijn ruim voorradig."

Lees de hele recensie

De Telegraaf - 4,5 ster

"J.J. Abrams is als cineast een uitstekende imitator, die zijn voorbeeld dit keer overtreft. Nu was dat ook weer niet zo heel moeilijk, omdat George Lucas de erfenis van zijn originele Star Wars-trilogie later zou besmeuren met drie aanzienlijk slechtere prequels. De spektakelfilm is modern en evenwichtig. Daarnaast wisselen humor, spanning en drama elkaar af in een bijna perfect ritme, passend bij het genre van de space opera."

Trouw - Vier sterren

"The Force Awakens is in veel opzichten een fantastisch begin van de nieuwe trilogie, een nieuwe hoop voor de rebellen van het Verzet dat tegen de fascistische First Order vecht en een nieuw begin voor de miljoenen fans."

Het Parool - Vier sterren

"Het 123 minuten durende The Force Awakens (die in de Nederlandse bioscopen in 3D en 2D wordt uitgebracht) is een superieur ruimtesprookje: de ideale mix van oude bekenden en nieuwe helden, spectaculaire achtervolgingen en miraculeuze ontsnappingen, grandioze ontploffingen en humor, nagelbijtende spanning en romantiek."

Tip de redactie