Boyband One Direction heeft met Made it in the A.M. een prima album afgeleverd, die weinig verrast. Dat lijkt de consensus van recensenten. 

Het is de vijfde plaat van One Direction en de eerste sinds Zayn Malik uit de band stapte. Volgend jaar neemt de band een pauze. 

De band maakt geen onverwachte uitstapjes op de plaat, maar door de bank genomen zijn de recensenten redelijk enthousiast. 

Experiment

The New York Times is niet onder de indruk van het album, en noemt het "zonder geschiedenis en vaag" in de keuze van muziekstijl. 

"Roem kan de band verzuren en uit elkaar scheuren, maar in hun muziek is nauwelijks een roering te horen. Deels komt dat doordat het bij One Direction niet zozeer om muziek draait, maar meer om marketing."

Ook de Los Angeles Times ziet de band op korte termijn uiteenvallen. "Made in the A.M. staat vol met zware afscheidsliedjes."

Volgens de Britse krant The Guardian heeft One Direction met de plaat precies afgeleverd waar 'rouwende fans' op zitten te wachten. "De vier mannen zouden nooit met experimentele jazz aan komen zetten en dit vijfde album ziet de band tussen imitatie indie en synthpop op een stadiumklare, zoete maar nietszeggende manier. 

Volwassen

Muziekblad Rolling Stone geeft Made it in the A.M. vier van de vijf sterren en noemt het album 'dat wat je van de grootste popband van het moment verwacht'. Volgens het blad is de band duidelijk bezig met een afscheid. 

"Maar het klinkt niet als een band die aftaait, want alle vier zijn muzikaal goed bezig." 

USA Today vindt dat de Britse jongens 'volwassen zijn geworden. De Amerikaanse krant geeft het album 2,5 van de 4 sterren. "Het schrijfwerk van One Direction is scherper en hun sound is rijker dan ooit tevoren."