Justin Bieber krijgt veel lof voor zijn nieuwe album Purpose. Recensenten horen een volwassen popster en erkennen dat de zanger niet langer 'alleen voor bakvissen' is.

Billboard spreekt van het 'album dat Justin Bieber pr-technisch moest maken', na jaren van drank- en drugs-gerelateerde berichten over de Canadese zanger. 

"En hoewel hij het heeft overleefd met zijn gezondheid en geloofwaardigheid in tact, is hij niet in de positie om te glunderen", schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift. "Nieuw mens, nieuw perspectief, muziek die blijft hangen: daar Purpose de sceptici verandert in wedergeboren Beliebers." 

Hits

Het Britse muziekblad NME vindt ook dat het Canadese tieneridool is gegroeid. "De Canadese zanger is niet meer de grootste grap van de popwereld met zijn verfijnde vierde album."

"Een groot deel van het album weerspiegelt de melancholische dance van de drie hits die aan het album vooraf gingen: What do you mean? en het door Skrillex geproduceerde Sorry en Where are ü now."

De Britse krant The Telegraph prijst Bieber om het maken van een album dat niet voor een breed publiek toegankelijk is. De krant spreekt van een "eigenzinnig, sfeervol brouwsel van electro, R&Bl met sci-fi-geluiden en offbeat vocale samples die de aandacht richten op de zachte, soepele en verleidelijke zang van de ster". 

De Amerikaanse krant The New York Times ziet het album niet als een "bijdrage aan de popcultuur, maar meer als een mijlpaal in Biebers publieke verhaal". 

Volwassen

Ook de Nederlandse pers vindt dat het album een volwassen Bieber toont. "Op Purpose heeft hij volwassenheid, die bij hemzelf misschien toch nog een beetje ontbreekt, om zich heen verzameld en dus aangekocht", schrijft de Volkskrant.

"De plaat is hooguit een opmaat naar Biebers definitieve volwassenwording, al lijkt hij daar zelf heel anders over te denken." 

Ook NRC schrijft dat het tieneridool salonfähig is geworden. "Justin Bieber heeft een nieuw, serieus album. Eentje die je met goed fatsoen kunt opzetten, ook als je geen bakvis bent", schrijft de krant.

"Bieber heeft iets voor elkaar gekregen wat veel andere tienersterren die de werkelijkheid verloren waren niet is gelukt. Hij lijkt er bovenop gekomen."