NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn.

Deze week besteden we aandacht aan vier films.

Deze week vier sterren voor Far from the Madding Crowd, de nieuwe film van Thomas Vinterberg. Ook aandacht voor Get Hard, van Etan Cohen, de actiefilm Big Game met Samuel Jackson en het iets minder geslaagde Child 44.

Far From the Madding Crowd - Thomas Vinterberg
Sterk geacteerd historisch drama naar het beroemde boek van Thomas Hardy. Het fraai gefilmde en ontroerende werk zal de Belgische acteur Matthias Schoenaerts nog hoger op de lijstjes van Amerikaanse regisseurs doen belanden. 

4 sterren - Lees de volledige recensie - Lees het interview dat NU.nl met de cast voerde

Get Hard - Etan Cohen
Regisseur Etan Cohen pende eerder het script van het totaal absurde Tropic Thunder. Cohen en zijn twee coscenaristen weten in Get Hard het oude komediegenre waarin een witte en een zwarte man noodgedwongen een bepaalde tijd met elkaar zitten opgescheept (Nick Nolte, Eddie Murphy, 48 Hrs.) een nieuwe, melige draai te geven.

3 sterren - Lees de voledige recensie

Big Game - Jalmari Helander 
Ironische actiefilm waarin Samuel L. Jackson als onhandige president op de vlucht voor terroristen hulp krijgt van een jonge Finse jager. Film ontkomt echter niet aan actiefilmclichés; de verplichte scènes van het Amerikaanse crisiscentrum waarin koortsachtig naar een oplossing wordt gezocht zijn oninteressant, ondanks de aanwezigheid van acteurs als Jim Broadbent.

3 sterren - Lees de volledige recensie

Child 44 - Daniel Espinosa
Weinig overtuigende thriller die zich afspeelt tijdens het Stalin-regime. Tom Hardy, Noomi Rapace en Gary Oldman zetten dus een Russische accent op. Spannend of dramatisch wordt het nooit. Child 44 is een verspilling van acteertalent; alleen liefhebbers van stoomtreinen zullen aan hun trekken komen in de vele treinscènes

2 sterren - Lees de volledige recensie