Weerwolvenfilm voor bakvissen. Blonde heartthrob Lucas Till laat het beest in zichzelf los.

BEOORDELING

De weerwolvenfilm heeft een lange, trotse traditie. The Howling en An American Werewolf in Londen (beide uit 1981) waren hoogtepunten.

Dieptepunten waren er ook: de films van de behaarde Spaanse acteur Paul Naschy en Jaani Dushman, een Indiase weerwolfmusical uit 1979, zijn hilarische cultfilms.

Wolves, geregisseerd en geschreven door iemand die meeschreef aan films als X-Men, X2 en Watchmen, haalt de inspiratie duidelijk uit recenter werk. Deze film doet vooral denken aan de tienerromantiek van The Twilight Saga en, met een beetje goede wil, de vampiertelevisieserie True Blood.

Adoptieouders

Cayden Richards (Lucas Till) is een succesvolle quaterback met een knappe vriendin, maar op het veld is hij soms niet te houden. Wanneer hij op een dag thuiskomt, blijken zijn ouders te zijn vermoord – en kennelijk is híj de dader. Hoe bedoel je "raging teenage hormones"? Zou Cayden soms een…?

Enfin, Cayden hoort in een bar dat het slechts zijn adoptieouders waren en wordt door een geheimzinnige figuur met scherpe tanden aangespoord naar het plaatsje Lupine Ridge af te reizen om meer te weten komen over zijn ware afkomst. "The Moonlight. The Violence. I can feel it…."

In augustus 2013, maakte ik al eens de grap dat in dit soort films weerwolven bijna altijd lid zijn van een behaarde mannen motorclub. En, ja hoor, Cayden rijdt bij zonsopgang op zijn motor naar Lupine Ridge en gaat het daar opnemen tegen Connor Slaughter (Jason Momoa uit Game of Thrones) en zijn hondsdolle bikergang.

Gelukkig krijgt Cayden hulp van de vriendelijke boer John Tollerman (Stephen McHattie) en love interest Angelina (Merritt Patterson). Tussen de voorspelbare roedelgevechten door heeft hij nog een keer seks met haar, maar – net als in Twilight – Cayden doet eerst wel héél voorzichtig.

Duizelig

Stephen McHattie is eigenlijk de enige die iets leuks van zijn rol weet te maken. Zijn Tollerman brengt wat humor en warmte in het verhaal. Alle overige acteurs zitten gevangen in hun stereotype rollen: de slechterik, het liefje of de stoere held. Die laatst rol past Till nog het minst met zijn halflange trendy coupe.

Tegen het einde wordt Wolves domweg lachwekkend. Connor orkestreet zowaar een soort huwelijksplechtigheid, maar Cayden laat vlak voor het ja-woord klinkt per megafoon weten dat hij 'an objection!' heeft. Waarna hij grommend tevoorschijn springt, de weerwolf met de blonde lokken… Dus toch een cultfilm.

=