AMSTERDAM - De verloofde van prins Friso, Mabel Wisse Smit, geeft in antwoorden op vragen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries toe, dat ze drie tot vier keer op het schip Neeltje Jacoba van de in 1991 vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma heeft verbleven. Dat was met 'anderen'. Mabel Wisse Smit geeft ook toe dat ze daar soms heeft overnacht. Ze benadrukt echter dat ze geen liefdesrelatie met Bruinsma heeft gehad.

Ik vind het prima dat iemand 'doorgelicht' wordt. Maar zo'n ophef over het feit of ze wel of niet een liefdesrelatie heeft gehad met Bruinsma, dat vind ik een beetje overdreven.
Marika Westendorp

Voor de positie 'derde in de troonopvolging' lijkt een onbesmet blazoen opalle gebied absoluut een vereiste. Wat mevrouw Wisse Smit in haarstudententijd gedaan of niet gedaan heeft, lijkt mij niet onze zaak. Erkomen nu te veel roddels op gang, die zij nog aanwakkert ook met haarverklaringen, toevoegingen, halve ontkenningen, kortom met haar geschutter.

Destijds was Mevrouw Wisse Smit, net als ieder ander jongmens, zoekende naarde mogelijk- en onmogelijkheden in de maatschappij en dan sla je,begrijpelijk, wel eens een onjuiste weg in. Dat blijkt meestal achteraf endan moet je herstellen. Soms lukt dat niet, zo ook niet bij mevrouw WisseSmit.

Wat zij ook gedaan heeft, de weg van toen was voor haar jammer genoegfataal, gelet op de positie die zij wil gaan bekleden. Mijn mening, en deels ook die van de Chileen Charlie da Silva: zwijg in alletalen, bescherm jezelf en ruim het veld.
Teun Kuik

Ook al zou het waar zijn dat deze twee mensen een relatie hebben gehad, dan nog mag dit geen wapen in de handen worden van bemoeizuchtige reporters of andere op sensatie beluste lui. Als iedereen veroordeelt zou worden voor iets wat hij in het verleden beter niet had kunnen doen, zou het er heel triest uit zien.

En liefde doet soms heel rare dingen, ik denk dat de meeste mensen dit nog wel zullen weten. Laat die jongelui met rust. Het is aan Friso en Mabel om samen verder te gaan, niet aan ons.
Aafke Berge

Het is een sprookje; van gangstermeisje to prinses.
Loet Goertz

Natuurlijk heeft zij met Bruinsma geslapen. Hij was een vrouwenliefhebber en zij gek op geld. Maar kijkeens naar de overige prinselijke familieleden, die zijn geen haar beter.Bijvoorbeeld Bernard, die ging zo vreemd terwijl hij met Juliana getrouwd is toen hij reeds Prins der Nederlanden was. En niemand sprak er over. En Máxima kan er niets aan doen, dat zij uit een'kolonelsnest' komt. Kok heeft haar met open armen binnen gehaald, dus vergeven.
Herman Brasz

Als je twee jaar met een topcrimineel omgaat weet je van de gang van zaken af. Ik vind dan ook dat hier een vervolg op moet komen en dat ze gehoord moet worden.
Selina Weber

Moet het wat uitmaken wat anderen in het verleden hebben gedaan? Oke, een moord of iets dergelijks dat is wat anders. Waarom moet nu iedereen achter dat mens aan gaan zitten? Laat Peter R. de Vries zijn eigen geschiedenis eens zien op de buis. Soms is het helemaal niet verkeerd wat hij doet, maar wat heeft hij nou zelf allemaal gedaan?
Glen Balkaran

Het hele verhaal van Peter R. de Vries lijkt mij goed onderbouwd met feiten. Dat Mabel niets van de zaken van Bruinsma heeft afgeweten lijkt mij een sterk verhaal. Een dergelijk intelligente dame zal heus wel geweten hebben wat Bruinsma uitspookte en hoe hij aan die sloten met geld kwam. Dat zij met Bruinsma in bed is gedoken is duidelijk, maar dat is in deze tijd nu eenmaal normaal.

Laat zij eerlijk voor de waarheid uitkomen dan zal niemand haar daarop aankijken. Of zij dan als reservekoningin nog acceptabel is, is punt twee.
Ed Hanselman

Zolang de media dit soort onzin blijft publiceren, blijft het voor wat betreft het 'echte' nieuws wel een beetje behelpen. Laat dat gezelschap toch met rust, ga de politiek pesten. Ik denk dat zaken als werkgelegenheid en Balkenende momenteel meer bezoekers genereren dan een of ander oninterresant verhaal om weer eens een koninklijke relatie zwart te maken.
Norman Betzold

Wat Mabel Wisse Smit in haar jeugd wel of niet heeft gedaan is op zichzelfonze zaak helemaal niet. Omdat een eventuele troonsopvolging aan de orde iswordt het dat wel. Het is voor mij het zoveelste bewijs dat de monarchie, inde huidige staat, absoluut niet meer van deze tijd is.
Theo Kloosterman

Mabel Wisse Smit is een gevaarlijke dame. Deze dame heeft ook al een relatie gehad met de voormalig ambassadeur van Bosnië en kwam er al die tijd bij het gezin over de vloer als een 'vriendin'. Deze man zit in New York vast omdat hij geld verduisterd heeft. En nu dit. Deze dame is gek op gevaarlijke mensen of mensen met veel geld.
Richard Bos