AMSTERDAM - De twee medewerkers van het Albert Heijn-filiaal in de 1e van Swindenstraat in Amsterdam die in 2002 met geweld een winkeldief overmeesterden, hebben hun actie herhaald. De twee grepen opnieuw een winkeldief en droegen de man over aan de politie. De dief bleek letsel te hebben opgelopen en deed daarvan aangifte. De politie arresteerde de AH-medewerkers.

Waar gaan we heen met dit land? De zogenaamde regelgeving blijkt eenpapieren tijger wanneer burgers de moed hebben (en de plicht) om dader(s)van een strafbaar feit aan te houden. Als tijdens de aanhouding geweld tegende burgers wordt gebruikt mag hij zich verdedigen en (proportioneel) geweldgebruiken.

Dat de ijverige agenten vervolgens een geheel verkeerd signaalafgeven, maakt hen waarschijnlijk niet uit. Het is natuurlijk altijdmakkelijker om tegen het einde van de dienst een rapport over een'mishandeling' te schrijven dan een rapport over wat zij zelf achterwegehebben gelaten: hun werk naar behoren uitvoeren en het echte tuig achternazitten.
Vos Broekema

Te zot voor woorden dat deze AH-medewerkers opnieuw worden opgepakt. Iedereen gaat in discussie hierover terwijl het zo simpel is: je hoeft toch niet zonder slag of stoot je winkel te laten leeghalen? Ook al gaat het maar om een blikje bier, je hebt gewoon te betalen.

Ik raad de AH-medewerkers aan de volgende keer een eventuele dief die men achtervolgt rustig mee terug te nemen naar de winkel en hem daar vervolgens zo op zijn donder te geven dat ie niet meer in staat is om aangifte te doen.

Als de overheid faalt in het bestrijden van kleine (en grote) criminaliteit ben ik er absoluut voorstander van dat je je eigen recht gaat bepalen. Oog om oog, tand om tand.
Jan de Waal

Nog even en dat filiaal is vogelvrij. Niemand durft daar straks meer eendief te overmeesteren. Naar mijn mening verspeelt iemand al zijnrechten als hij het criminele pad opgaat. Zonder te stelen had hij hetletsel niet gehad. De redenatie is simpel: niet stelen dan blijf jeongedeerd.
Rob van Koningsbrugge

Een lintje voor die mensen. Het moet maar eens duidelijk worden dat plegers van dit soort vergrijpen vogelvrij verklaard moeten worden.

Overigens moet men maar eens komen kijken in Dubai, hoe daar toezicht wordt gehouden op straat, in de winkels en shoppingmalls. Geen wonder dat de veiligheid in Dubai op een zeer hoog peil staat.Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren.
Marthan Klein

Hij had niets opgelopen als hij met z'n poten van de spullen was afgebleven. Ik zou zeggen eigen schuld dikke bult.
Tjeu Stemkens

Prima actie deden we dit allemaal maar. Je hoort gewoon niet te stelen.
Siebe de Koning

Je moet van andermans spullen afblijven. Ik word hier bang van. Je mag toch voor je eigen spullen opkomen. Misschien hebben ze het een beetje te hardhandig gedaan, maar misschien is het een les voor anderen.

In de grote steden in het 'Wilde Westen' is dit misschien normaal, maar ik woon in de provincie Gelderland en werk in een bibliotheek met alleen maar vrouwen en sluit tweemaal in de week om 20.00 uur de deuren, maar ik word nu toch wel bang gemaakt.

Het gevoel dat je niet meer voor je eigen spullen kunt opkomen is toch te gek. We hebben instructie gekregen hoe we zwervers de deur uit moeten zetten, want zwevers zijn voor ons in de omgeving van Zevenaar nieuw.

Jullie zullen misschien lachen, maar wij hebben geen sterke mannen die voor ons opkomen en als je de politie belt, moet je geluk hebben want er rijdt maar 1 wagen in de avonduren.
M. Joosten

Wie is hier nu de dader? Volgens mij nog altijd de dief. Ik vind dit niet kloppen dat die jongens weer zijn opgepakt. Er zouden meer mensen zoiets moeten doen. Normaal staan mensen altijd maar te kijken als er zoiets gebeurd. Die jongens hebben in elk geval hart voor de zaak.
Judith Hofman

Treurig dat we in een land wonen waarin inmiddels de misdadiger de meeste rechten heeft. Nog steeds begrijpt de politie niet dat ze iedere sympathie bij de gewone burger gaan missen. En juist die zou er moeten zijn.
Pieter Tau