AMSTERDAM - Ook in coffeeshops mag straks niet meer worden gerookt. Net als alle bedrijven moet de coffeeshop zich houden aan de Tabakswet en die geeft werknemers vanaf 1 januari recht op een rookvrije werkplek.

Hahaha! Tuurlijk en de paus moet stoppen met geloven!

Sorry hoor, maar ik snap best dat er rookvrije werkruimtes gecrëeerd moeten worden. Daar ben ik niet op tegen. Maar dit is net zo iets als in een snackbar verbieden dat er patat wordt gegeten.

Ik vond het al gewaagd dat cafés en discotheken rookvrij moesten worden maar ik vind dit toch wel... ja hoe zullen we het noemen? Misschien wel wat ondoordacht of zo.

Als ze nou alle jongeren uit de horecagelegenheden jagen en ze ook in de coffeeshop niet meer mogen roken gaan ze vast met z'n allen gezellig bij hun ouders thuis (jointjes) roken.
Jessica Tettero

Nog nooit zulke kolder gehoord. Waar dient een coffeeshop dan voor?
Rodney Aalderink

Waar dient een coffeeshop voor? Juist, om een jointje te roken. Moet de jeugd nu voor de deur van de coffeeshop hun jointje op roken? Dan krijg je weer klachten van de omwoners.

Waar zijn ze in godsnaam allemaal mee bezig? Weten ze wel hoeveel ellende drank veroorzaakt? Hoeveel doden er daardoor alle jaren vallen? En dan niet door de drankgebruikers zelf. Die komen er meestal zonder kleerscheuren vanaf, maar wel de passagiers en medeweggebruikers die moeten het meestal met de dood bekopen.
Kitty Padding

Tranen springen in mijn ogen bij het lezen dat per 1 januari een algeheelrookverbod geldt in coffeeshops. Nog ergelijker vind ik het dat dit éénjaar later ook geldt voor de horeca.

De agressie die ik voel opkomen bij deze regelgeving laat zich niet vatten in woorden, zeker aangezien 'we' het weer als makke lammeren over ons heen laten komen. Net als met de invoeringvan de euro.

What's next? Gaat de overheid mij in de toekomst de 'mogelijkheid' bieden om op recept snacks en fastfood tot mij te nemen daar dit het risico op hart en vaatziekten drastisch vermindert? Of krijg ik eenbegrenzer op mijn auto die mij niet sneller dan de wettelijke 100 km p/ulaat voorttuffen? Of wat te denken van een verplichte, door het rijkgoedgekeurde, valhelm voor mijn dagelijkse en hachelijke fietstocht naar debakker.

Zo de stoom is er af. Ik kijk metveel plezier uit naar wat ons de komende decennia te wachten staat. Tegendie tijd ben ik of geëmigreerd, heb ritueel zelfmoord gepleegd, of hang ikapathisch op de bank en droom ik weg op een door de overheid voorgeschrevendrug welke mij mentaal in toom houdt. Hallelujah; I have a dream.
Marc Lelieveld

Volgens mij slaan we nu helemaal door. Ik snap wel dat iemand recht heeft op een rookvrije werkplek, maar mensen gaan juist naar een coffeeshop om te roken. Straks mag er in een cafe geen alcohol meer genuttigd worden. Kortom, ophouden met deze onzin.
Peter Rouw

Zullen we dan ook gelijk maar het bier verbieden in het café? Waarschijnlijk de volgende stap.
Dimitry de Vink

Mogen we straks ook niet meer eten in een restaurant? Of schaatsen op een ijsbaan? Of dansen in een discotheek?
Adrie IJzermans

Ik ben zelf geen roker maar dit verbod slaat echt nergens op! Mensen moeten toch nog wel een plek hebben waar ze kunnen roken?
Gert van Holland

Dit beleid werkt weer criminaliteit in de hand. Pubers roken een joint, laat ze in de shop zitten en spelletjes met elkaar doen (tafelvoetbal ect ect). Moeten ze weer op de hoeken gaan hangen of eerst voor de shop hun joint gaan roken (waardoor de buurt weer gaat klagen over overlast)?

Wat wil men nou hier mee bereiken? Is het misschien een optie dat er meer horecazaken komen voor niet-rokers, dat je twee groepen gescheiden gaat houden? Maar een coffeshop waar men niet mag roken dat is echt absurd. Hoe kom je erop!
Wilma van Buren