DEN HAAG - De poging van CDA en PvdA om een kabinet te vormen is gestrand. Donderdagavond rond 23.00 uur kwam CDA-leider Balkenende de pers melden dat de besprekingen mislukt waren. "De chemie was onvoldoende. Er was onvoldoende vertrouwen om de maatregelen te nemen die nodig waren. Dat is de trieste conclusie", aldus Balkenende.

Hoe moet Nederland nu verder met een politicus die we niet kunnen vertrouwen? Want zo is de situatie nuvoor mij. Ik ben ontzettend boos op mijnheer Balkenende.

Volgens mij wilde hij meteen al met de VVD en LPF verder. Maar wij kozen anders, en nu probeert hij het er op een stiekeme manier toch door te krijgen. Hierdoor verprutst hij het voor de Nederlandse samenleving.

Wij hebben gekozen voor CDA en PVDA. Maar als het niet naar de zin van de heren is doen ze het gewoon op hun eigen manier!

Sorry voor dit boze berichtje, maar ik ben een vrouw van 62 jaar en heb een gesubsidieerde baan. Ik voel mij verdoemd en veracht door de heer Balkenende.
L. Eveleens

Marijnissen heeft mijns inziens een goed punt te pakken. Wellicht is het nu tijd om de kiezer rechtstreeks het nieuwe kabinet te laten kiezen middels een referendum. De voorstellen van oud-minister De Vries en Ed van Thijn liggen reeds in dit straatje. Een formatieonderhandeling voor de verkiezingen en de kiezer krijgt het laatste woord. Laten we het vertrouwen in de democratie weer een impuls geven en een referendum uitschrijven ter verkiezing van het nieuwe kabinet.
Sjoerd Boot

Ik vind het een grof schandaal wat de heer Balkenende doet. Het volk heeft gekozen voor een CDA/PVDA kabinet. Omdat het CDA meer zetels heeft behaald menen ze het helemaal voor het zeggen te hebben. Ze moeten stoppen met bezuinigen, en tot een akkoord komen met de PVDA, zodat ze eindelijk kunnen gaan regeren.

Het is iets heel serieus in Nederland. Als we in het buitenland serieus genomen willen worden, zullen ze zich toch als volwassenen moeten gaan gedragen, en niet als kleine kinderen.

Waarom zal het volk nog gaan stemmen als er geen gehoor aan wordt gegeven? De partijen zijn allemaal één pot nat. In verkiezingstijd beloven ze bergen, maar ze gaan allemaal verstek als ze in de regering zitten. Rregering: wordt eens wakker en volwassen.
Anjo Herveille

Balkenende zegt: 'leiderschap betekent ook ergens een punt achter durven te zetten.' Inderdaad meneer Balkenende, zet alstublieft snel een punt achter uw politieke loopbaan. Sinds u minister-president bent, is ons land niet meer door een fatsoenlijk kabinet geregeerd. U bent niet geschikt voor de politiek: u kunt niet onderhandelen, u bent een zwak debater, u heeft geen gezag. Kortom: drie keer niks.
Bart Smits

Het is te hopen dat het CDA er anders over denkt dan Balkenende. Hopelijk kunnen zij hem los van de partij zien. Ik vind dat de heer Balkenende weinig zelfinzicht vertoont en ik hoop dat zijn partij hem keihard met de neus op de feiten drukt.

Hoe is het mogelijk dat er zo wordt om gegaan met de democratie? Zijn ze de verkiezingsuitslagen alweer vergeten? Van mij mag Balkenende terug naar waar hij vandaan kwam. Als het maar buiten de politiek is.
Loes Fritzsche

Eerst breken met LPF, en nu willen ze wel weer samen met de LPF en VVD. Totaal geen mandaat. Wat een ouderwetse CDA'er. De achterkamertjes politiek is weer terug!
Jan Schuiling

De politiek is volledig ongeloofwaardig geworden. Hoe kan Balkenende de kiezernog recht aankijken? Zijn dit de puinhopen van Pim? Het is mij trouwens allang duidelijk dat Jan-Peter niet echt veel te makken heeft. Tijdens de koninklijke rel moest onze man ook al antwoorden ingefluisterd krijgen.

De PVDA was een grote winnaar. Een coalitie met de LPF? Alsjeblieft zeg. Echt een stomme zetvan het CDA. Over vier jaar stem ik zo links mogelijk om die kippengriep zosnel mogelijk uit de kamer te verwijderen.

Het maakt klaarblijkelijk niet uit wat je stemt, ze doen toch wat ze zelf het beste vinden. Wat een aanfluiting.Trouwens wat loop ik te zeuren, bestuur dit lamme land nou toch eens!
Gijs van der Schoot