Het CDA is woensdag bij de Tweede-Kamerverkiezingen nipt de grootste partij gebleven. De christen-democraten halen, volgens een prognose gebaseerd op 99,4 procent van de stemmen, 44 zetels, één meer dan op 15 mei vorig jaar. De PvdA komt uit op 42 zetels, een winst van 19. Voor de VVD blijft de winst beperkt: de liberalen gaan van 24 naar 28 zetels.

Het CDA is het grootste, maar JP heeft niet zijn zin gekregen. Geentwee-partijen coalitie met de VVD. En wat nu? Toch maar met de PvdA? Datlijkt gezien de uitslag het meest voor de hand liggend. Maar dat is welgezichtsverlies voor JP. Daarom stel ik voor dat hij in de Tweede Kamerblijft, net als Wouter Bos.

Laat het CDA de nr. 2 naar voren schuiven alsbeoogd premier. Van der Hoeven voor premier! Het is een sympathieke dame, het zou de eerste vrouwelijkepremier zijn en JP hoeft geen premier te worden van een niet door hemgewilde coalitie!
Alex Struik

Balkenende moet doen wat hij hoort te doen na de verkiezingsuitslag. Hij moet alles op alles zetten om een overeenkomst te realiseren met de PvdA.
Anneke Moorkamp

Deze uitslag en de wijfelende houding van Balkenende over samengaan met PVDApleit voor het onderzoeken van de mogelijkheid van een coalitie PVDA, VVD,D66. Inderdaad: Nieuw Paars.
Ronald Fokkema

Geweldige uitslag voor de PVDA. Niet meer dan normaal dat zij gaan regeren met de CDA! Als J.P.Balkenende dat niet doet heeft het geen zin meer om te gaan stemmen!
Irene Westerduin

Waarom wordt in de berichtgeving over de regerings-opties niet demogelijkheid aangegeven van een Paars III kabinet van PvdA, VVD en D66 ( = zetels) ?

Bij een onwillige CDA t.o.v. de PvdA en de andere onmogelijkheden, lijkt mijdit nog het beste alternatief.
Fons Popma

Na vier weken kissebissen gerechtigheid. Moge de PvdA met allerlei trucs, toekomstige minister-president, vage toezeggingen, die zij niet waar kunnen maken, hun stemmen teruggekregen, gelukkig is het CDA de grootste partij gebleven, zij het met een minimaal verschil.

Ik hoop echter, dat het CDA de kapitale blunder niet maakt om een coalitie aan te gaan met de PvdA, dit wordt dan gegarandeerd voor het CDA een enorme terugval en wordt daarmee afgerekend bij de eerstvolgende verkiezingen.

Immers de programma's stemmen absoluut niet overeen en wat Woutertje namens zijn partij belooft, kan niet waargemaakt worden daar er de financien daarvoor niet aanwezig zijn. Ons land nog verder in de malaise terechtkomt.

Wat de verkiezingen aangaat. Zelden heb ik een zo'n grote manipulatie door de media gezien als ditmaal. Men kon geen zender op het scherm bekijken of er was een gesprek gaande over de verkiezingen. Zag men partijbonzen. Zelfs op buitenlandse zenders. Datzelfde geldt voor de radio.

Praat me a.u.b. niet over de peilingen, die van De Hond waren zeer verdacht. Alom kon men beluisteren, dat hij schijnbaar betaald werd door de PvdA. Ik heb het hem rechtop de man gevraagd via e-mail. Moet het antwoord nog krijgen.
J.A.M. Nieuwhart

Het kan zijn dat Wouter Bos het prima vindt hoe de campagne en de verkiezingen zijn verlopen, maar of dit reden tot juichen mag geven over een resultaat dat tot stand is gekomen door kiezers die vorig jaar zijn 'overgelopen' omdat men het absoluut niet kon vinden in het geitenwollensokkenbeleid van de PvdA valt ten zeerste te betwijfelen.

Omdat de LPF er een bende van heeft gemaakt komen de meeste kiezers met hangende pootjes terug voornamelijk omdat de andere linkse partijen van o.a. Fatima Halsema helemaal geen soelaas bieden voor deze groep makkelijk te beïnvloeden kiezers. Verder nog een tip voor Wouter Bos, ga over 4 jaar in een disdash de moskee in en dat het dan misschien met de steun van nog meer ali's het wel zal lukken om ons land nog verder naar ..............
Hans Bergkotte