Een brokstuk van een vliegtuig dat in juni werd aangetroffen langs de kust van Tanzania, behoort toe aan de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines.

Onderzoekers gaan nu kijken of het gevonden vleugeldeel iets duidelijk kan maken over de oorzaak van de crash, zo heeft de Maleisische minister van Transport Liow Tiong Lai donderdag bekendgemaakt.

Het is het tweede wrakstuk dat definitief afkomstig is van het vermiste toestel. Het eerste stuk werd in juli 2015 aangetroffen op het Franse eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar. 

Eerder werden andere vermoedelijke wrakstukken van het toestel gevonden aan de kusten van Madagaskar, Réunion, Tanzania, Zuid-Afrika, Australië, Mozambique en Mauritius. Deze onderdelen worden nog onderzocht.

Resultaten

Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween op 7 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. De zoektocht naar het vliegtuig heeft tot dusver nog weinig opgeleverd en zal worden onderbroken wanneer het huidige zoekgebied van 120.000 vierkante kilometer is gecontroleerd.

Het is niet duidelijk wanneer dat precies is. Wegens slecht weer en zoekgeraakte apparatuur heeft de zoektocht vertraging opgelopen.