Er wordt mogelijk al twee jaar op de verkeerde plek naar het wrak van vlucht MH370 gezocht.

Nederlandse onderzoekers melden dat het vliegtuig op het laatste moment wellicht naar beneden is gegleden in plaats van gedoken, waardoor er al twee jaar op de verkeerde plek wordt gezocht.

"Als het vliegtuig nog bemand was kon het ver glijden, verder dan ons zoekgebied", aldus onderzoeker Paul Kennedy. "Als het vliegtuig niet in het zoekgebied zit, moet het wel ergens anders liggen."

Het is de eerste keer dat onderzoekers laten doorschemeren dat er iemand controle had over het vliegtuig terwijl het neerstortte. Andere onderzoekpartijen laten vooralsnog weten niet in de 'glij-theorie' te geloven.

Bekijk hier beelden van gevonden wrakstukken in Zuid-Afrika:

MH370

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines met 239 inzittenden aan boord verdween in maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Op het Franse eiland Réunion en in Zuid-Afrika, Tanzania en Mozambique zijn onderdelen gevonden die waarschijnlijk van de Boeing zijn.

Ministers van China, Maleisië en Australië praten vrijdag over de zoektocht. De landen spraken in april vorig jaar al af dat het zoekgebied niet meer wordt uitgebreid als het toestel niet zou worden gevonden in de 120.000 vierkante kilometer in de Indische Oceaan die wordt afgezocht. Verwacht wordt dat vrijdag bekend wordt gemaakt wanneer de zoektocht wordt afgeblazen.