Mogelijk opnieuw wrakstukken MH370 gevonden op Madagaskar

Een Amerikaan heeft aan de kust van Madagaskar wrakstukken aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van het vliegtuig van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370.

Blaine Gibson, die speciaal op zoek is naar resten van het toestel, deed de vondst, meldt de BBC donderdag. De man trof eerder al wrakstukken aan in Mozambique.

Een Britse technicus die lid is van een gezelschap dat de verdwijning van het toestel onderzoekt, zei tegen de BBC voor 99,9 procent zeker te weten dat een van de gevonden brokstukken afkomstig is van een stoel van het toestel.

Zo heeft een wrakstuk hetzelfde materiaal zoals bij de andere wrakstukken van MH370 die eerder gevonden zijn.

Satellietgegevens

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 met 239 mensen aan boord spoorloos tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Uit satellietgegevens kon worden opgemaakt dat het toestel op den duur is omgekeerd en daarna urenlang boven de Indische Oceaan heeft gevlogen.

Duizenden kilometers westelijker, aan de Afrikaanse kust, zijn al enkele keren eerder wrakstukken aangespoeld. In maart gebeurde dat voor het laatst.

Australische kust

Ook aan de Australische kust zijn donderdag wrakstukken aangespoeld waarvan wordt vermoed dat ze van het MH370-toestel zijn. De Australische autoriteiten onderzoeken het materiaal om te bepalen of het mogelijk van het Maleisische vliegtuig is.

De brokstukken werden donderdag gevonden door een jutter op Kangaroo Island, aan de zuidkust van Australië.

Bekijk de vonst in Australië

Lees meer over:
Tip de redactie