Gevonden vliegtuigwrakstuk nog steeds in Mozambique

Het wrakstuk van een vliegtuig dat dinsdag 1 maart werd gevonden op een strand in Mozambique is nog niet overgebracht naar Australië voor een onderzoek dat moet uitwijzen of het om een onderdeel gaat van vlucht MH370.

Een woordvoerder van de Australische overheid, die betrokken is met het onderzoek naar de vermiste Boeing 777, laat dat aan NU.nl weten.

"Het wrakstuk is nog steeds in bezit van Mozambique", aldus de woordvoerder. "We staan in nauw contact met de overheid om ervoor te zorgen dat het onderdeel veilig naar Australië komt, omdat het wel de bedoeling is dat het onderzoek hier plaatsvindt. We kunnen nog geen indicatie geven wanneer dit gaat gebeuren."

Een afvaardiging van het onderzoeksteam van Malaysia Airlines arriveerde zondag in Mozambique. Maandag zal het team een ontmoeting hebben met de burgerluchtvaart van Mozambique om het wrakstuk, met de woorden 'no step' erop, te analyseren.

Maleisië zegt er geen problemen mee te hebben als het onderdeel naar Australië wordt vervoerd om onderzocht te worden.

Boeing 777

De Maleisische minister van Vervoer Liow Tiong Lai liet eerder weten dat het wrakstuk naar alle waarschijnlijkheid van een Boeing 777 is. Dat is hetzelfde type vliegtuig als het verdwenen passagierstoestel met vluchtnummer MH370 van Malaysia Airlines. 

Het vliegtuig verdween op 7 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Afgezien van een vleugeldeel dat aanspoelde op het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar, is ondanks uitgebreide speurtochten niets van het toestel teruggevonden.

Video: Presentatie wrakstuk MH370

Lees meer over:
Tip de redactie