Een wrakstuk dat is aangespoeld in Mozambique is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een soortgelijk vliegtuig als het verdwenen passagierstoestel met vluchtnummer MH370 van Malaysia Airlines. 

Dat heeft de Maleisische minister van Vervoer woensdag laten weten. Maar of het echt om MH370 gaat, zegt Liow Tiong Lai nog niet te kunnen vaststellen.

De vondst is volgens de minister vermoedelijk een deel van een Boeing 777, het vliegtuigtype van de verdwenen vlucht. Maar zo lang uitsluitsel uitblijft ''maan ik iedereen zich te onthouden van ontijdige speculatie'', zei hij.

Het wrakstuk zal naar Australië worden vervoerd voor onderzoek om uitsluitsel te geven laat Tiong Lai aan Reuters. weten. Maleisië zal donderdag met een verklaring komen over een mogelijk verband met het vermiste toestel van MH370

No step

Het wrakstuk met de woorden 'no step' erop werd ontdekt op een zandbank in de zeestraat tussen Mozambique en het eiland Madagaskar. Het vliegtuig verdween op 7 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Afgezien van een vleugeldeel dat aanspoelde op het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar, is ondanks uitgebreide speurtochten niets van het toestel teruggevonden.