Twee militaire toestellen uit China gaan vanuit Australië op zoek naar de verdwenen vlucht MH370. De vliegtuigen zijn inmiddels aangekomen in Perth.

Dat bericht de BBC zondag.

De Chinese toestellen zochten aanvankelijk vanuit Maleisië naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines, maar dat leverde niets op. China onthulde zaterdag satellietbeelden die mogelijk wrakstukken van de verdwenen Boeing tonen in het zuiden van de Indische Oceaan.

De Australische autoriteiten maakten later op de dag bekend dat vliegtuigen een aantal kleine objecten hebben gezien in het gebied. Van de mogelijke wrakstukken die zijn te zien op de Chinese beelden ontbreekt nog elk spoor.

Volgens de Australische luchtmacht kunnen de Chinese transporttoestellen een sleutelrol spelen bij de zoekactie. De vliegtuigen hebben veel ramen, een groot bereik en veel plek voor passagiers. ''Wat we nodig hebben zijn veel menselijke ogen die dingen in het water kunnen zien. Je moet in de buurt zijn, dichtbij zijn en zo lang mogelijk kunnen blijven'', zei een luchtmachtwoordvoerder tegen persbureau Xinhua.

Australië

De Australische premier Tony Abbott heeft goede hoop dat men er snel achterkomt wat er met het vliegtuig is gebeurd. Dit zei hij na de ontdekking van een aantal objecten in het zuiden van de Indische Oceaan die mogelijk te maken hebben met het vermiste vliegtuig.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig