Familieleden van de passagiers van het toestel van Malaysia Airlines, dat sinds zaterdagochtend wordt vermist, zijn boos dat ze zo slecht worden geïnformeerd. 

Zondag las een man een verklaring voor die werd ondertekend door ongeveer honderd familieleden. In de verklaring staat dat als de luchtvaartmaatschappij hen niet meer informatie geeft ze zich tot de Maleisische ambassade zullen wenden.

"We geloven Malaysia Airlines gewoon niet meer", zei de man die zijn naam weigerde te geven. Al twee dagen wachten de wanhopige mensen op nieuws over hun dierbaren. Nog steeds is niet bekend wat er met het vliegtuig is gebeurd. De familieleden klagen dat de luchtvaartmaatschappij hen geen informatie geeft en dat ze alleen via de media worden geïnformeerd.

"We doen ons uiterste best om erachter te komen wat er gebeurd is en totdat we het vliegtuig vinden kunnen we hier gewoon niets over zeggen", aldus commercieel directeur van Malaysia Airlines Hugh Dunleavy. "We geven de familieleden zo veel informatie als we kunnen, maar we willen hen geen valse hoop bieden."

Boeing 777

De Boeing 777 was zaterdagochtend met 239 passagiers aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing. Ergens tussen Maleisië en Vietnam verloren luchtverkeersleiders het contact met het toestel.

Mogelijk is het toestel neergestort en hadden de piloten geen tijd of waren ze niet in staat om een noodsignaal uit te zenden.

In totaal zoeken 34 vliegtuigen en veertig schepen uit Vietnam, Maleisië, Thailand, Australië, Singapore, Indonesië, China en de Verenigde Staten naar het toestel of brokstukken daarvan. Het kan dagen, zo niet maanden duren voordat restanten worden teruggevonden.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370

Alle berichten over het vermiste vliegtuig