ROTTERDAM - Rotterdammers moeten nog even geduld hebben voor er een definitief besluit valt over de rechtmatigheid van de verkiezingen in hun stad.

Het wachten is op het advies van de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven, nadat lijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam vrijdag bezwaar aantekende tegen de verkiezingsuitslag vanwege onregelmatigheden bij verscheidene stembureaus.

Vrijdag maakte het Centraal Stembureau de einduitslag bekend, waarbij PvdA de grootste partij is gebleken met een verschil van ruim zeshonderd stemmen.

De instantie zag ondanks de onregelmatigheden geen aanleiding stemmen opnieuw te tellen of de verkiezing ongeldig te verklaren.

Commissie

Dat eindoordeel wordt besproken door de commissie, die ook de nieuw beoogde raadsleden beoordeelt en de bezwaren van Pastors onder de loep neemt.

De commissie bestaat uit de leden van de huidige raad, onder wie Remco Oosterhoff (CU/SGP), Ronald Motta (PvdA) en Frans van der Hilst (Leefbaar Rotterdam).

Advies

Op 16 maart biedt de commissie haar advies aan tijdens de laatste zitting van de 'oude' raad. De gemeenteraad neemt dan ook een beslissing over de rechtmatigheid van de verkiezingen aan de hand van het advies van de commissie.

Alleen de raad kan beslissen of er nieuwe verkiezingen moeten komen.