HAARLEMMERMEER - Rinus Beusenberg, lijsttrekker van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH), heeft een zetel behaald in de gemeenteraad van Haarlemmermeer.Beusenberg kreeg landelijke bekendheid nadat hij Haarlemmermeer volhing met een opmerkelijke verkiezingsposter.

Op die poster staat hijzelf afgebeeld terwijl hij zijn hand op de borst houdt van Anita de Jong, nummer twee op de lijst.

Beusenberg en De Jong stellen op deze manier vermeende fraude aan de kaak bij de gemeente Haarlemmermeer. De Jong was daar ambtenaar en diende vorig jaar een klacht in over fraude, maar die werd in eerste instantie gerapporteerd als klacht over seksuele intimidatie. De verkiezingsposter verwijst naar deze kwestie.

De fraudezaak die De Jong heeft aangekaart wordt momenteel onderzocht in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. Een aantal ambtenaren zou zich hebben verrijkt met gemeenschapsgeld.

Volkszanger

Rinus Beusenberg, ooit bekend als volkszanger Riny Bay, strijdt al jaren voor de komst van de City of Love, een groot erotisch uitgaanscentrum in Haarlemmermeer. Hij vindt dat hij daarbij sinds 2001 stelselmatig wordt tegengewerkt door de politiek en stapte meermalen naar de rechter. Door zelf de gemeentepolitiek in te gaan wil Beusenberg naar eigen zeggen fraude en onrecht gaan bestrijden in Haarlemmermeer.