AMSTERDAM - Een onbekende groep moslims heeft per mail een oproep gedaan niet op Ahmed Marcouch (PvdA) te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat maakte de huidig voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart en nummer 29 op de lijst van de sociaal-democraten maandag bekend.

Marcouch vermoedt dat het bericht uit de radicale hoek komt. Hij sluit een verband met een negatief stemadvies van de Haagse imam Fawaz niet uit. Die riep vorige week op te gaan stemmen op politici die moslims niet beledigen en die de islam willen bedienen.

In de mail, die aan bijna honderd mensen is verstuurd, staat onder meer: ''Oh gelovige neem geen deel aan het stemmen van welke partij dan ook, ook al zijn hun lijsttrekkers Marokkaans, Turks of Arabisch.'' ''Laat jullie niet misleiden door wolven in schaapskleding.''

Homorechten

De PvdA'er van Marokkaanse afkomst liet tijdens het Festival van de Lokale Democratie in de Melkweg weten dat hij veel kritiek vanuit de moslimhoek krijgt op het feit dat hij opkomt voor homorechten.

Hij denkt dat dit ook aanleiding is voor de mail, aangezien daarin foto's van Marcouch op de Gay Pride zijn bijgevoegd.

In het bericht staat verder dat de PVV dan wel openlijk tegen de islam is, maar dat de PvdA dat net zo goed is omdat de partij de islam wil veranderen. ''Muslimeen samen staan we sterk! Laat jullie niet misleiden.''