ENSCHEDE - De VVD-fractie in Enschede heeft zondag een nieuwe versie online gezet van het omstreden campagnefilmpje waarin een vrouwelijk model in bikini de liberale politieke boodschap onder de aandacht bracht.

In de nieuwe versie die zondag op de VVD-site en YouTube is gezet, is het geen vrouw in bikini die zich uitkleedt, maar een gespierde man in een zwembroek.

''Hopelijk komen we hiermee tegemoet aan de wensen van de vrouwenraad'', aldus kandidaat-raadslid Jeroen Diepemaat.

De Enschedese Vrouwen Raad (EVR) dreigde alle vrouwen van Enschede een negatief stemadvies te geven voor de VVD omdat zij het filmpje vrouwonvriendelijk vond.

Met het ludieke campagnespotje hoopte de VVD de gemeenteraadsverkiezingen vooral onder de aandacht van jongeren te brengen, een doelgroep die doorgaans de stembus slecht weet te vinden.

Blij

Het eerste filmpje op downloadsite YouTube was zondagmiddag bijna 70.000 keer bekeken.

Voorzitter Secil Arda van de Enschedese Vrouwen Raad stelt in een reactie blij te zijn dat de VVD iets met de oproep van de vrouwenorganisatie gedaan heeft.

Belang

''Ik zie het maatschappelijk belang van een halfnaakte man nog steeds niet in'', stelt ze. ''Maar er wordt in elk geval geen vrouwelijk lichaam meer misbruikt als campagne-object, en dat stemt ons gelukkig.''