AMSTERDAM - De Amsterdamse PvdA haalt in de laatste dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen alles uit de kast om kiezers voor zich te winnen.

Lijsttrekker Lodewijk Asscher gaf zaterdagmiddag rond één uur de aftrap van een 100 uurs campagne. Die duurt tot woensdag vijf uur.

Dat heeft de PvdA in de hoofdstad zaterdag laten weten. De komende honderd uur voeren de sociaaldemocraten non-stop campagne.

Op elk moment van de dag zullen leden flyers uitdelen, posters ophangen, op straat het publiek aanspreken of deelnemen aan debatten.

Peilingen

Volgens peilingen dreigt de Amsterdamse PvdA een flink aantal zetels in de gemeenteraad te verliezen. Nu zijn de sociaaldemocraten nog oppermachtig met twintig van de 45 zetels.

Doordat de sociaaldemocraten het landelijk weer heel wat beter doen sinds de val van het kabinet, lijkt ook de Amsterdamse afdeling echter weer iets op te krabbelen.

Dat blijkt althans uit de meest recente peiling van de gemeentelijke dienst onderzoek en statistiek in opdracht van Het Parool, waar die krant zaterdag over schreef.

Zetels

Volgens dit onderzoek onder twaalfhonderd Amsterdammers zou de PvdA nu dertien zetels krijgen. Dat zijn er nog steeds veel minder dan het huidige aantal, maar wel drie meer dan in een peiling van anderhalve week geleden.