ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam kan zich niet vinden in het idee van de PVV om het dragen van hoofddoekjes te verbieden bij alle instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen. Dat zei lijsttrekker Marco Pastors vrijdag.

''Wij vinden dat er een principiële scheiding moet zijn tussen kerk en staat. Net zoals die bestaat in bijvoorbeeld Frankrijk en Turkije'', aldus Pastors.

''We vinden daarom dat echte ambtenaren die contact hebben met andere mensen of instellingen, geen hoofddoekje kunnen dragen. Maar wat mensen in gesubsidieerde instellingen aantrekken, mogen ze zelf weten.'' Dat standpunt heeft Leefbaar Rotterdam altijd ingenomen.

Wilders

Geert Wilders zei donderdag dat zijn hoofddoekjesidee een belangrijke inzet is bij de collegeonderhandelingen in Den Haag en Almere. Eerder pleitten de lijsttrekkers van de PVV in beide steden al voor het afschaffen van hoofddoekjes in alle openbare gebouwen.

Wilders gaf in januari een stemverklaring aan Leefbaar Rotterdam. ''Maar wij zijn een andere partij'', aldus Pastors die doelde op de verschillen tussen zijn partij en de PVV.