'Houd groeiend Almere veilig'

ALMERE - Mensen in Almere zijn bezorgd over het groeitempo van hun stad en wat dat doet voor hun veiligheid. Dat zegt lijsttrekker Arno Visser van de VVD Almere. Zijn partij zet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in veiligheid.

"Almere is nu niet onveilig. De gemeente Almere is qua inwoneraantal de zevende gemeente van Nederland en de 35e qua onveiligheid. Maar gezien het tempo waarin Almere groeit, moeten we daar wel alert op blijven", legt Visser uit in een interview met NU.nl.

Als het aan de VVD ligt, moet er een aantal zaken gebeuren om Almere veilig te houden. "We moeten vroeg ingrijpen bij probleemjongeren, voldoende agenten in alle stadsdelen hebben en spijbelteams en straatcoaches instellen."

Stoerdoenerij

Eerder maakte de PVV Almere bekend graag stadscommando's in te willen stellen. "Hun idee van stadscommando's was natuurlijk raar. Zodra ze het uitleggen blijkt het dat het al bestaat: straatcoaches. Hun woorden vallen in de categorie stoerdoenerij zonder dat dat je echt stoer bent. Veel geblaat, weinig wol."

Lees hier het hele interview

Tip de redactie