Noord-Zuidlijn belangrijkste op stemwijzer Amsterdam

AMSTERDAM - Amsterdammers die de stemwijzer gebruiken om te kijken op welke partij ze volgende week het beste kunnen stemmen, vinden de aanleg van de Noord-Zuidlijn het belangrijkste onderwerp van de gemeenteraadsverkiezingen.

De koopzondagen en parkeertarieven volgen op enige afstand, maakte het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) donderdag bekend.

De metrolijn, die Amsterdam-Noord met de Zuidas moet verbinden, staat bovenaan in het overzicht van onderwerpen die de gebruikers extra gewicht hebben gegeven. Overigens vindt bijna 70 procent dat de aanleg van het megaproject gewoon door moet gaan.

Sinds de lancering van de stemwijzer, ontwikkeld door het IPP voor 55 gemeenten, deelgemeenten en stadsdelen, hebben bijna 40.000 Amsterdammers de site geraadpleegd.

Begrafenis

De Amsterdamse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft zich donderdag uitgesproken tegen de Noord-Zuidlijn door een symbolische begrafenis van de metrolijn te houden.

Lijsttrekker Johnas van Lammeren, uitgedost in priestergewaad, ging voorop in de processie die naar het Centraal Station leidde. De actie was een knipoog naar het startmoment van het boren half maart, waarbij een priester de machine zal inzegenen. Van Lammeren noemde de aanleg van de Noord-Zuidlijn ''een bodemloze financiële put.''

NUwerk

Tip de redactie