Verkiezingsposters Leeuwarden teruggeplaatst

LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden laat donderdag de verkiezingsposters van de VVD, het CDA en GroenLinks terughangen in de Friese hoofdstad.

De posters werden begin deze week op last van de gemeente weggehaald, omdat ze niet op commerciële plaatsen mochten hangen.

''De burgemeester heeft zich erover gebogen en kwam tot de conclusie dat ze toch kunnen blijven'', zegt een woordvoerder van de gemeente. ''De SP had tenslotte ook posters hangen op gekochte plekken in bushokken.''

Dubbele bodem

De posters van GroenLinks hadden een dubbele bodem. Volgens de partij waren de posters geen verkiezingsaffiches. Op de posters zou reclame worden gemaakt voor een concert vrijdag in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden.

Het affiche is weliswaar in de kleuren van GroenLinks en ook het logo van de partij is afgebeeld maar toch is het slechts bedoeld als reclame voor het concert.

''Wij hebben gewoon een culturele activiteit georganiseerd. De posters zijn door het muziekcentrum gemaakt'', zei Piet van der Wal van GroenLinks eerder deze week. De posters van de VVD en het CDA waren wel verkiezingsposters, erkenden beide partijen.

NUwerk

Tip de redactie