'De PVV sluit niemand uit'

ALMERE - Raymond de Roon, lijsttrekker van de PVV in Almere, zei dinsdag tijdens een lijsttrekkersdebat in Almere dat hij vrijwel alle opties openhoudt wat betreft het vormen van een nieuw college in die stad. ''Wij sluiten niemand uit.''

Uit een peiling van De Volkskrant bleek dat de PVV in Almere ongeveer 30 procent van de stemmen krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dit werd uit de zaal zowel met boegeroep als met applaus ontvangen. Volgens diezelfde peiling kan de PvdA op de steun rekenen van 20 procent van de kiezers. Zij worden dan de tweede partij in Almere.

De PVV wil wel met de PvdA om de tafel om te praten over een coalitie. Alphons Muurlink, lijsttrekker van de PvdA, acht een samenwerking hoogst onwaarschijnlijk. '' Als ik kijk naar de programma's zie ik ons geen college vormen met de PVV.''

Mogelijke partner

In Almere doen zestien partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. De PVV ziet niet alleen in de PvdA een mogelijke partner. De Roon gaf aan wel moeite te hebben met het CDA.

NUwerk

Tip de redactie