AMSTERDAM – Trots op Nederland-kandidaat in Alphen aan de Rijn, Wim Schouten, is uit de partij getrapt na uitlatingen op Twitter die door de partij als rechts-extremistisch zijn beoordeeld.

Dat schrijft Omroep West. Schouten zei op Twitter onder andere: 'Allochtonen en oude rooie socialisten gooien Nederlandse waarden en normen veel te makkelijk door de gootsteen! Dit moet stoppen!'.

In een ander bericht liet Schouten zich als volgt uit over Moslims die anti-Israël zijn: 'Wanneer gaan we nu eens Moslims doodschieten die Anti-Joods en Anti-Israel zijn? Antisemitisme moet je grondig de kop indrukken zie 40-45!'

Criminelen

Ook was te lezen: "Dubbel paspoort houdende criminelen moet je altijd extra in de gaten houden. Vaak vluchten ze naar hun vaderland!"

Trots op Nederland neemt afstand van de uitspraken van Schouten. Volgens de partij zijn de kandidaten wel gecheckt voordat ze op de kieslijst terecht kwamen, maar is Schouten er tussendoor geglipt.

Omdat de kieslijsten al vast liggen kan Schouten niet meer van de lijst worden verwijderd. Wel is er met hem afgesproken dat hij, wanneer hij toch gekozen wordt, niet in de gemeenteraad gaat.