VVD wijst Cohen op 'tien geboden'

AMSTERDAM - Behalve borden langs de weg behangen met verkiezingsposters en het uitdelen van flyers, halen sommige politici in Amsterdam ludieke acties uit om de aandacht te trekken.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn over een week dus haast is geboden om de laatste kiezers over de streep te trekken. Zo timmerden VVD-raadsleden Robert Flos en Bas van 't Wout woensdagochtend een bordje met daarop de 'tien geboden voor een seculier Amsterdam' op de voordeur van burgemeester Job Cohen.

De liberalen menen dat politici te vaak over de grens van de scheiding tussen kerk en staat heen gaan. De partij doelt daarmee op zaken als islamlessen op school, subsidie aan religieuze festivals en de gronddeal met de Westermoskee.

Kraakactie

Een dag eerder trok GroenLinks-lijsttrekker Maarten van Poelgeest de aandacht met een kraakactie. Hij hing een spandoek op met de tekst 'te kraak' op een leegstaand kantoorpand. Dit stuitte op kritiek van de concurrerende partijen.

Nachtleven

D66 presenteerde vorige week het Manifest van de Nacht, waarin de partij pleitte voor een bruisender nachtleven. Zo wil ze ruimere sluitingstijden van de horeca en moet het makkelijker worden een feest te organiseren of club te openen in de hoofdstad.

Tip de redactie