Lijstduwer van de dag - Hennie van der Most

AMSTERDAM - Ondernemer en tv-maker Hennie van der Most is de grote man achter evenementencentra de Bonte Wever in Slagharen en Speelstad Oranje in Drenthe. Toch heeft hij genoeg tijd om de VVD-lijst in Lochem te duwen. En mocht hij voldoende voorkeursstemmen krijgen, dan gaat hij zelfs in de raad zitten.

Waarom duwt u de lijst van de VVD Lochem?

Ik woon in lochem en ze hebben mij gevraagd. Ik vind het belangrijk dat er meer ondernemers komen die zich met de politiek bemoeien, vooral nu met deze crisis. Ondernemers kunnen een crisis beter te lijf, zodat de bouw weer op gang komt.

Wat is uw meerwaarde voor de VVD Lochem?

Ondernemerschap bevorderen. Ondernemen moet weer plezierig worden, dus minder bureaucratie. Vroeger moest je een stapel papier van vijf centimeter invullen als je een huis wilde bouwen. Nu komt daar een halve meter papier bij kijken. En waarom? Die oude huizen staan ook nog. Een huis is een huis.

Wat moet er anders in uw gemeente?

Er moet een totaaloplossing komen voor de rijksweg N348. Nu wordt er een stukje aangelegd, zonder dat er een helder idee is wat er precies moet gebeuren. De VVD wil dat er eerst een totaaloplossing komt voor er gebouwd gaat worden. Ook is de VVD voor minder bureaucratie.

Gaat u in de raad bij voldoende voorkeursstemmen?

Een woord is woord, een daad is daad. Ja, dus. Ik ga in principe vier jaar in de raad zitten als ik word gekozen.

Tip de redactie