Rouvoet hoopt op zetel in Amsterdam

AMSTERDAM - De ChristenUnie hoopt op een raadszetel in de gemeente Amsterdam. Dat zegt partijleider André Rouvoet in een interview met NU.nl.

"De grote uitdaging is om na Den Haag, Rotterdam en Utrecht, ook in Amsterdam in de raad te komen. Amsterdam is de enige grote stad waar we nog geen zetel in de gemeenteraad hebben," zegt Rouvoet in het interview.

De ChristenUnie doet in 205 gemeenten mee aan de verkiezingen, vijftien meer dan in 2006. "We hebben toen mooie uitslagen neergezet op de plekken waarin we vanouds heel sterk zijn zoals de Veluwe en Zeeland, maar ook in de grote steden. De positie in grote steden is relatief nieuw. Voor ons is heel belangrijk dat we die positie vasthouden en uit bouwen", aldus Rouvoet.

Regeringsdeelname

De partijleider verwacht dat de regeringsdeelname leidt tot meer vertrouwen in de CU. "Vroeger stemden mensen mogelijk niet op CU, omdat we niet de regering of in de colleges zouden komen, terwijl men zich wel het meeste thuis voelde bij CU. Nu hoeven mensen dat dilemma niet meer te voelen."

Lees hier het hele interview

NUwerk

Tip de redactie