Gesteggel over posters GroenLinks Leeuwarden

LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden heeft posters laten weghalen van een muziekconcert omdat ze een politiek getinte uiting zouden hebben. Op de poster wordt reclame gemaakt voor een concert vrijdag in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden.

Het affiche is in de kleuren van GroenLinks en ook het logo van de partij is afgebeeld. Verkiezingsposters mogen volgens de gemeente niet op commerciële plaatsen hangen.

GroenLinks Leeuwarden is verontwaardigd. ''Wij hebben gewoon een culturele activiteit georganiseerd. De posters zijn door het muziekcentrum gemaakt'', zegt Piet van der Wal van GroenLinks.

Verontwaardigd

Ook het muziekcentrum is verontwaardigd. ''Ze doen alsof het een politiek pamflet is, maar dat is het niet. Dit is Leeuwarden op zijn smalst'', zegt een woordvoerder van Muziekcentrum Schaaf.

Het weghalen van de posters is dubbel omstreden. Ook verkiezingsposters van de VVD en het CDA zijn weggehaald.

''In 2006 heeft de gemeenteraad zelf afgesproken dat er geen gebruik mag worden gemaakt van commerciële borden'', zegt een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden. ''Daarvoor zijn de budgetten van de partijen te verschillend.''

Zowel de VVD als het CDA zeggen niets van die afspraak te weten en beraden zich op stappen.

Tip de redactie