Partij doet aangifte na vernieling borden

PUTTEN - Gemeentebelangen Putten heeft dinsdag aangifte gedaan van vernieling van verkiezingsborden.

Volgens de lokale partij wordt op enkele van de borden verwezen naar de dood van de vorige lijsttrekker, Wien van den Brink.

Van den Brink was van 1986 tot aan zijn dood in januari raadslid voor Gemeentebelangen Putten. Hij was ook de beoogd lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Oog

De landelijk bekende politicus en voorman van de varkenshouders verloor enkele jaren terug zijn stembanden door strottenhoofdkanker. ''Op enkele van de verkiezingsborden was het oog uit de poster van onze lijsttrekker Klaas van der Werf geknipt en op zijn keel geplakt."

"Een dergelijke verwijzing naar de ziekte van Van den Brink gaat echt te ver'', zei de secretaris van de partij.

Kwetsend

Vernieling van verkiezingsborden komt wel vaker voor, zegt lijsttrekker Klaas van der Werf, maar niet op zo'n kwetsende wijze. ''Je hebt echter maar een idioot nodig die zoiets verzint."

"We gaan nu al onze verkiezingsborden verwijderen want ik heb geen zin om er dagelijks langs te rijden om te controleren of alles er nog staat.'' De partij deed vrijdag al aangifte van vernieling van zogeheten sandwichborden. Deze waren van lantaarnpalen afgesneden.

Afschuw

Het gemeentebestuur heeft eveneens met afschuw van de vernielingen kennis genomen, meldde de gemeente. Het college noemt de vernielingen buitengewoon kwetsend voor de nabestaanden van Van den Brink.

NUwerk

Tip de redactie