Lijstduwer van de dag - Peter Houtman

AMSTERDAM - Voormalig Feyenoordvoetballer Peter Houtman staat onderaan de kieslijst van ONS Spijkenisse. Normaliter zal hij - als nummer 45 - niet gauw verkozen worden, maar als het tóch gebeurt, zegt hij niet direct nee.

Waarom duwt u de lijst van ONS Spijkenisse?

De steun aan het sport- en verenigingsleven staat bij ONS hoog op de agenda. Met mijn achtergrond in de sport is het niet zo gek dat mij dat aanspreekt. Het onderhoud van de wijken en het buurtleven zijn belangrijke pijlers voor de partij.

Dus andere zaken dan wat in politiek Den Haag wordt besproken. ONS is een leuke jonge club met een frisse kijk, en hier en daar een beetje kwajongensstreken. Zo had laatst de jongste telg van de partij een eend, het beeldmerk van de partij, over een billboard geplakt. En die landelijke partijen vielen hierover alsof het echt belangrijk was. Je kan dit zien op Youtube.

Wat is uw meerwaarde voor ONS Spijkenisse?

Als oud-Feyenoordspeler genereer ik wat extra publiciteit voor de club van ONS.

Wat moet er anders in uw gemeente?

Ik woon pas in Spijkenisse. De plannen die ONS met Spijkenisse heeft spreken mij zeer aan. Handen uit de mouwen en voorzieningen realiseren is de lijfspreuk. Ik zou persoonlijk wel wat meer evenementen in Spijkenisse willen.

Gaat u in de raad bij voldoende voorkeursstemmen?

Voor mij is het allemaal nog erg nieuw. Er is de laatste tijd veel op me afgekomen. Ik vind het steeds leuker worden. Nadat de stemmen zijn geteld maak ik de balans op. Ik kan er gelukkig nog een paar nachtjes over slapen.

Tip de redactie