DEN HAAG - PVV-lijsttrekker Geert Wilders verwacht met zijn partij het kabinet in te gaan omdat VVD en CDA volgens hem straks 'eieren voor hun geld' zullen kiezen. Dat zei hij maandagavond op een partijbijeenkomst in Den Haag.

Wel waarschuwde hij opnieuw dat een stem op Mark Rutte van de VVD zomaar een stem op Job Cohen van de PvdA zou kunnen zijn, omdat Rutte een nieuwe paarse coalitie niet helemaal heeft uitgesloten.

Wilders wil absoluut regeren, zei hij, ook al moet hij daarvoor compromissen sluiten. Het niet mee regeren in de gemeenten Almere en Den Haag, waar de partij bij de raadsverkiezingen forse successen boekte, is het gevolg van een 'dik vet' nee van de andere partijen in de coalitiebesprekingen, aldus de PVV-lijsttrekker.

Ouderenzorg

De PVV-voorman zei maandagavond ook dat hij vindt dat ouderenzorg 'een kwestie van fatsoen' is en dat het regelen daarvan daarom 'eigenlijk' de partijpolitiek te boven zou moeten gaan. In dit verband benadrukte hij dat de PVV geen 'one issue-partij' is, geen club die zich alleen maar met massa-immigratie bezighoudt.

Wilders zei verder liever een sterke gulden te hebben dan een zwakke euro.