Van en naar Den Haag rijden dinsdagochtend minder treinen. Een beschadigd spoorviaduct, een koperdiefstal en een seinstoring veroorzaken flinke problemen.

Op de route van en naar Utrecht vormt een brand bij een spoorviaduct het probleem. Een auto onder het viaduct brandde in de nacht van maandag op dinsdag uit en veroorzaakte daarmee flinke schade aan het viaduct. Het is onduidelijk hoe lang het repareren van het viaduct gaat duren.

Er rijden voor onbepaalde tijd minder treinen tussen Den Haag en Utrecht, meldt ProRail.

Tussen Rotterdam en Den Haag veroorzaakt een koperdiefstal die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond grote problemen. Op dit traject rijden zeker tot 12.30 uur helemaal geen treinen. De NS zet bussen in, maar waarschuwt reizigers wel rekening te houden met een extra reistijd van zeker een uur.

Op het traject Den Haag-Leiden rijden minder treinen als gevolg van een seinstoring. Het is onduidelijk wat de seinstoring heeft veroorzaakt, maar de verwachting is dat de problemen rond 13.00 uur verholpen zijn.

Prinsjesdag

In Den Haag vindt dinsdag Prinsjesdag plaats en op Den Haag Centraal wordt daarom drukte verwacht. De NS adviseert reizigers met klem de actuele situatie op het spoor in de gaten te houden.

De gemeente Den Haag heeft iedereen gevraagd die Prinsjesdag wil bezoeken om met het openbaar vervoer te komen. Veel straten in Den Haag zijn afgesloten vanwege festiviteiten rondom deze dag.

Duizenden mensen hebben een kaartje gekocht voor de tribunes aan het Lange Voorhout om dinsdag te kijken naar de Glazen Koets. Die rijdt dit jaar voor het eerst op Prinsjesdag van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof, waar koning Willem-Alexander in de Ridderzaal de troonrede voorleest. De Glazen Koets vervangt de Gouden Koets, die wordt gerestaureerd.

Bekijk de actuele situatie op het spoor