Politie op volle sterkte voor Prinsjesdag

DEN HAAG - Als het aan de politie Haaglanden ligt, wordt Prinsjesdag ''vooral een feest.''

Maar de politie staat wel met ''vrijwel alle mankracht’’ op straat om mogelijke incidenten, zoals vorig jaar met de waxinelichthoudergooier, te voorkomen of anders direct de kop in te drukken.

Dat stelde een woordvoerster van de politie maandag, aan de vooravond van Prinsjesdag. De politie geeft zoals gebruikelijk geen details over precieze inzet van agenten en de diverse scenario’s die klaarliggen in geval van incidenten.

''Maar we houden zeker ook rekening met het gevaar van een ‘solistische dreiger’, zoals vorig jaar het geval was’’, meldt de zegsvrouw.

''We zijn alert op mensen die afwijkend gedrag vertonen. Maar het probleem is vooral dat dat soort mensen heel onverwacht opereert.’’

Een groot deel van het centrum van Den Haag is dinsdagochtend en het begin van de middag afgesloten vanwege de rijtocht van de Gouden Koets. In een deel van het centrum geldt ook een parkeerverbod en is een flink aantal parkeergarages niet bereikbaar.

Lees de berichten over Prinsjesdag in ons nieuwsdossier

Lees meer over:

Troonrede

Troonrede
Koning Willem-Alexander heeft dinsdag het parlementaire jaar geopend met het uitspreken van de troonrede.

Portemonnee

Portemonnee
Overzicht: Dit effect heeft Prinsjesdag 2017 op je portemonnee

Interview met Dijsselbloem

Interview met Dijsselbloem
Voor de laatste keer deze Prinsjesdag zijn de ogen gericht op Jeroen Dijsselbloem als minister van Financiën. Het went, maar dit keer is hij ook melancholisch.
Tip de redactie