D66 heeft zondag de officiële lijst met namen voor de nieuwe kabinetsploeg bekendgemaakt. De huidige voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ernst Kuipers, volgt Hugo de Jonge op als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kajsa Ollongren wordt ook in kabinet-Rutte IV minister, dit keer van Defensie.

Partijleider Sigrid Kaag wordt minister van Financiën en vicepremier en oud-fractievoorzitter Rob Jetten minister voor Klimaat en Energie. Wetenschapper Robbert Dijkgraaf wordt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en huidige burgemeester van Almere Franc Weerwind minister voor Rechtsbescherming.

Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen gaat ook door in het nieuwe kabinet, maar dan als staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Cultuurhistoricus Gunay Uslu wordt namens D66 staatssecretaris voor Cultuur en Media. Uslu is gastonderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam.

Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief, nu nog verantwoordelijk voor de fiscus en belastingen, wordt staatssecretaris voor Mijnbouw. Hij zal zich vooral bezig houden met het lastige Groningendossier.

Alle bekendmakingen zijn officieel nog kandidaat-bewindslieden: komende week moeten ze langskomen bij demissionair premier Mark Rutte om hun aanstelling definitief te maken. Dat is echter een formaliteit.