De zeven senatoren van de Eerste Kamerfractie Van Pareren sluiten zich aan bij JA21, de nieuwe partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. Dat meldt de partij op Twitter. Zowel de Eerste Kamerfractie als de nieuwe partij bestaat uit leden die eerder dit jaar afstand namen van Forum voor Democratie (FVD).

"De zeven senatoren van de Fractie-Van Pareren blijven staan voor de idealen waarvoor zij indertijd zijn gekozen", is te lezen op Twitter. "Vanuit hun nieuwe politieke thuisbasis gaan ze die idealen verwezenlijken."

Eerder sloten ook de drie afgesplitste Europarlementariërs van FVD zich aan bij JA21.

Eind november splitsten vijf oud-senatoren van FVD zich af van die partij om verder te gaan als de Fractie-Van Pareren. Dat deden ze vanwege grote commotie binnen de partij naar aanleiding van antisemitische en racistische berichten binnen de jongerenpartij JFVD. Later hebben nog twee senatoren zich bij de fractie aangesloten.

De senatoren kunnen zich niet vinden in de lijn van FVD-boegbeeld Thierry Baudet. Hij neemt volgens hen onvoldoende afstand van racistische uitingen binnen de gelederen van de jongerentak van FVD.