Er zijn nieuwe foto's van het huwelijk van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) opgedoken waaruit blijkt dat hij meer coronaregels overtrad dan alleen de anderhalvemetermaatregel, meldt Shownieuws dinsdagavond.

Op de foto's is te zien dat de minister zijn schoonmoeder omhelst en fysiek contact heeft met een andere gast. Hij ging afgelopen week door het stof nadat een op zijn bruiloft genomen foto was verschenen. Daaruit bleek dat hij en zijn gasten geen 1,5 meter afstand tot elkaar bewaarden.

De minister bood uiteindelijk zijn excuses aan omdat de anderhalvemeterregel niet tijdens de hele bruiloft in acht genomen werd. Ook maakte hij 780 euro - tweemaal een coronaboete - over naar het Rode Kruis.

Grapperhaus zei zich de kwestie zeer aan te trekken, omdat hij als minister van Justitie en Veiligheid een voorbeeldfunctie heeft. Over de nieuwe foto's zegt hij tegen Shownieuws dat hij niets heeft toe te voegen aan zijn eerdere verklaring.

De Tweede Kamer debatteert woensdag over onder meer de vraag of Grapperhaus nog geloofwaardig verder kan als minister. De CDA-bewindsman haalde eerder hard uit naar Nederlanders die de coronaregels schenden en noemde ze onder meer "asociaal".

Grapperhaus: 'Ik moet me verantwoorden tegenover politie en boa's'
173
Grapperhaus: 'Ik moet me verantwoorden tegenover politie en boa's'