De NOS mag van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de negentienjarige in Amsterdam geboren Daniel Buter geen Amsterdammer noemen. Baudet haalt op Twitter hard uit naar de NOS en verwijt de omroep "propaganda".

Buter zat de afgelopen weken in vreemdelingendetentie, terwijl hij in Nederland is geboren.

Door een opeenstapeling van fouten heeft de in Amsterdam geboren man geen Nederlandse identiteit. De zaak leidde de afgelopen dagen tot veel boze reacties uit alle lagen van de bevolking.

"Een 'Amsterdammer'die dreigt te worden uitgezet…", foetert Baudet op Twitter. "My god. De propaganda / framing van NOS kán bijna niet hilarischer."

Baudet verwijt media vaker vooringenomenheid en framing

Thierry Baudet verwijt de media in het algemeen en de NOS in het bijzonder vaker vooringenomenheid en framing. Daarom steunt het Forum voor Democratie ook de nieuwe aspirant-omroep Ongehoord Nederland, die stelt dat de Publieke Omroep bepaalde onderwerpen, zoals massa-immigratie en de twijfel aan klimaatveranderingen, niet voldoende aansnijdt.

De advocaat van de negentienjarige Daniel Buter heeft een nieuwe procedure voor een verblijfsvergunning voor de man aangevraagd, zo is vrijdag bekend geworden. Dankzij de aanvraag kon een nieuw verzoek tot vrijlating ingediend worden. De IND meldt zaterdag dat "de aanvraag wordt behandeld".