Oud-minister Ella Vogelaar is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Utrecht. Oud-partijgenoten en andere politici reageren bedroefd op het nieuws.

Zo reageert Lodewijk Asscher, de huidige partijleider van de Partij van de Arbeid (PvdA), via Twitter met de woorden: "Zo triest en zo verdrietig: Ella Vogelaar is overleden. Een ijzersterke en zeer betrokken vrouw met groot hart voor anderen, die helaas leed aan depressies."

Ook de partijvoorzitter van de PvdA, Nelleke Vedelaar, reageert geschokt op het overlijden van Vogelaar. "Met Ella verliezen we een geliefd partijgenote", aldus Vedelaar op Twitter.

Naast haar partijgenoten van de PvdA reageren ook andere politici bedroefd op het nieuws. Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, is aangeslagen: "Wat intens verdrietig."

Ten slotte uit ook premier Mark Rutte via Twitter zijn medeleven. Hij laat weten de nabestaanden van Vogelaar "veel kracht" toe te wensen. Rutte en Vogelaar werkten ooit samen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.