Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen heeft woensdag twee documenten over remtests met de stint (elektrische bolderkar) alsnog naar de Tweede Kamer gestuurd. Vanwege de "veelheid aan documenten" had ze de stukken uit 2011 nog niet eerder gestuurd.

"Beide documenten zijn destijds over het hoofd gezien in de veelheid aan documenten", schrijft de minister aan de Tweede Kamer. De desbetreffende brieven komen uit april 2011.

Kamerleden hebben de minister om uitleg gevraagd, omdat zij de Kamer volgens RTL Nieuws onvoldoende heeft geïnformeerd. De manier waarop werd getest of de stint wel aan alle eisen voldeed, was gebaseerd op oude eisen. De wijze van keuren werd pas later aangepast.

Documenten over de manier van keuren had Van Nieuwenhuizen niet aan de Kamer gestuurd, maar de minister wijst erop dat zij in antwoorden op Kamervragen al wel op de tests was ingegaan. De Kamer vroeg na het ongeluk met de stint in Oss om alle relevante documenten over de elektrische bolderkar.

Het ongeluk gebeurde ruim een jaar geleden bij een spoorwegovergang in de Noord-Brabantse plaats. Vier kinderen van een kinderopvang kwamen om het leven toen de stint waarin ze zaten werd geraakt door een passerende trein. De bestuurder van de kar, een begeleider van de opvang, en een ander kind raakten zwaargewond.