Het kabinet trekt 1 miljoen euro extra uit voor hulp aan Venezuela. Het geld gaat naar het Rode Kruis, dat vrijdag gironummer 5125 opende voor hulp aan Venezuela en omringende landen.

Het geld komt bij de 600.000 euro die Nederland vorig jaar al beschikbaar stelde om Venezolanen te helpen. Het Zuid-Amerikaanse land verkeert al jaren in een diepe politieke en economische crisis.

Miljoenen mensen zijn het land ontvlucht. "Meestal hebben ze alles achter zich moeten laten en komen ze na een vaak gevaarlijke vlucht met hun schamele bezittingen aan in landen als Colombia, Peru en Ecuador, maar ook op Aruba en Curaçao", aldus het Rode Kruis.

Volgens de hulporganisatie worden de mensen uit Venezuela aan hun lot overgelaten. In omringende landen worden ze geconfronteerd met mensenhandel, misbruik, uitbuiting en geweld.

Het Internationale Rode Kruis helpt de vluchtelingen met tijdelijk onderdak en sanitaire voorzieningen, voedsel en schoon drinkwater, medische zorg, het vergroten van de veiligheid voor vrouwen en kinderen en het opsporen van families die elkaar kwijt zijn geraakt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!