Paul Rosenmöller, die in 2002 na de val van het kabinet Balkenende I de landelijke politiek verliet, wordt lijsttrekker voor GroenLinks bij de Eerste Kamerverkiezingen.
 

Rosenmöller, voormalig fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer, deelt dat woensdag mee in een interview met de Volkskrant. Hij zegt zich sinds 2002 "heel bewust" niet vanaf de zijlijn met het politieke debat te hebben bemoeid.

Toen hij door partijleider Jesse Klaver werd gevraagd, hoefde hij niet lang na te denken. "Nederland is een mooi land, maar het kan nog zoveel beter. Ik wil daar graag een bescheiden bijdrage aan leveren", aldus Rosenmöller in de krant.

De lijsttrekker kijkt uit naar de samenwerking met Klaver. "Als het kabinet GroenLinks nodig heeft voor een voorstel, gaan we onderhandelen om te kijken of we Nederland vooruit kunnen brengen", zegt hij.

"Die gesprekken zullen vooral door Jesse Klaver worden gevoerd, maar hij is verstandig genoeg om goed te communiceren met de Eerste Kamerfractie. Daar ligt dan mijn invloed."