Derk Jan Eppink (60) wordt Europees lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FVD), heeft de partij van Thierry Baudet vrijdagavond bekendgemaakt.

Ook de andere kandidaten werden op de site van de partij gepresenteerd. Het is de eerste keer dat FVD meedoet met de Europese verkiezingen.

Derk Jan Eppink was tot op heden columnist bij de Volkskrant. Hij zal met zijn column stoppen, schrijft hoofdredacteur van de Volkskrant Philippe Remarque vrijdagavond in zijn hoofdredactioneel commentaar. "Een actieve politicus als columnist, dat doen wij nooit", aldus Remarque.

Eppink werkte eerder in Brussel, onder meer voor Eurocommissaris Frits Bolkestein. Ook heeft hij als journalist gewerkt.

FVD maakte vrijdag ook de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer bekend. Henk Otten wordt lijsttrekker, werd donderdag al duidelijk. Hij is econoom en medeoprichter van de partij.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!