Tweede Kamerlid Martin van Rooijen is door het partijbestuur van 50PLUS aangewezen als lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. De veteraan moet partij-oprichter Jan Nagel opvolgen, die het Binnenhof verlaat.

Van Rooijen is met de portefeuilles financiën en pensioenen een belangrijk lid van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS. De partij ziet hem echter toch graag terugkeren naar de Eerste Kamer, omdat zij daar komend voorjaar verkiezingswinst hoopt te boeken.

De regeringscoalitie lijkt haar meerderheid in de senaat te verliezen en zou dan aangewezen zijn op de steun van bijvoorbeeld 50PLUS.

De Tweede Kamerfractie kan het verlies van Van Rooijen wel opvangen, denkt 50PLUS. De fractie kan zich "niet voorstellen dat hij zich niet blijft bemoeien met het Tweede Kamerwerk". Bovendien werken senatoren en Kamerleden en hun medewerkers nauw samen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!