Nederland gaat het onderwijs in ontwikkelingslanden ondersteunen. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft bij de Verenigde Naties in New York investeringen voor beter onderwijs in die landen aangekondigd.

Onderwijs biedt vrouwen en jongeren kansen op beter werk en een fatsoenlijk inkomen, aldus de bewindsvrouw. Bij de toegang tot onderwijs richt Nederland zich speciaal op kwetsbare groepen, zoals vluchtelingen en ontheemden in hun eigen land.

Tot 2023 is elk jaar 20 miljoen euro beschikbaar. Dat geld gaat naar Global Partnership for Education. Daarnaast gaat er 15 miljoen euro naar Education Cannot Wait. Die organisatie zet zich in om de toegang tot goed onderwijs voor kinderen en jongeren in crisisgebieden te vergroten.

Verder wordt er 58,5 miljoen euro uitgetrokken om goede gezondheidszorg voor vrouwen in ontwikkelingslanden op te zetten. "Het is essentieel voor meisjes dat ze zelf kunnen beslissen of en wanneer ze kinderen krijgen, en hoeveel", aldus Kaag.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!