Het Openbaar Ministerie (OM) doet strafrechtelijk onderzoek naar de begin dit jaar vertrokken waarnemend burgemeester van Huizen. Er wordt onderzoek gedaan naar het vermeende grensoverschrijdend gedrag van Fons Hertog.

Dat zegt een woordvoerder van het OM na berichtgeving door NHNieuws

Volgens NHNieuws hebben zes vrouwen een klacht ingediend tegen Hertog in verband met ''ongewenste omgangsvormen". De woordvoerder van het OM kon dat niet bevestigen. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek zal zijn afgerond en of Hertog uiteindelijk voor de rechter moet verschijnen.

Hertog (VVD) was sinds 2012 burgemeester van Huizen. In oktober werd hij zeventig jaar en moest daarom eigenlijk met pensioen gaan. Maar omdat Huizen over een paar jaar fuseert met Blaricum en Laren, kwam er geen opvolger en mocht Hertog als waarnemend burgemeester aanblijven.

Hertog was eerder burgemeester in Haarlemmermeer. Daar kwam hij in opspraak, omdat hij porno had gekeken op een gemeentecomputer die hij thuis had staan. Hij is later opgestapt na een brand met elf doden in een cellencomplex op Schiphol in oktober 2005.

Huizen valt onder het arrondissement Midden-Nederland. Maar omdat het om een bestuurder gaat, heeft het OM in Oost-Nederland de zaak in onderzoek.